Δοκιμάσατε τα Γεμιστά του Πεζόδρομου;

Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε τα γεμιστά με ρύζι του Πεζόδρομου στα Πετράλωνα. Θα ξετρελαθείτε. Μάθετε εδώ γιατί.

Διανύουμε την Άνοιξη και σιγά σιγά πλησιάζει και η αύρα του καλοκαιριού. Αυτό φαίνεται από τα φαγητά που τρώμε κατά την εποχή αυτή. Το κυριότερο παραδοσιακό φαγητό που αγαπάμε στη χώρα μας από την άνοιξη και μετά είναι τα γεμιστά.

 

Είναι το κατεξοχήν αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού , μικρών και μεγάλων. Μαγειρεύονται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς εκείνη την εποχή ωριμάζουν τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται. Επειδή είναι ελαφρύ φαγητό μπορεί να καταναλωθεί άνετα σε θερμό καιρό, σαν ζεστό ή κρύο πιάτο.

Διάφορες Παραλλαγές τους

Γεμιστά λέγονται τα φαγητά πολλών λαών που αποτελούνται συνήθως από λαχανικά και γέμιση με ρύζι -πολλοί τα αποκαλούν "ορφανά"- ή κρέας ή μίγμα των δύο- "παντρεμένα". Μερικές φορές για γέμισμα χρησιμοποιούνται και θαλασσινά, όπως καλαμάρια ή μύδια, ενώ το ρύζι αντικαθίσταται από πληγούρι ή λαχανικά με κιμά.

Στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα τα γεμιστά φτιάχνονται κυρίως με ντομάτες και πιπεριές, ενώ το πιάτο γαρνίρεται με πατάτες. Αρκετές φορές γεμίζονται μελιτζάνες και κολοκυθάκια ή κολοκυθοανθοί. Σε άλλη παραλλαγή τους σερβίρονται με αυγολέμονο ή γιαούρτι.

H γέμιση γίνεται συνήθως με ρύζι ή και κιμά, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, ενώ σε συνταγές της Πολίτικης κουζίνας χρησιμοποιούνται κουκουνάρια, σταφίδες και κανέλα αντί για κιμά. Στην Κρήτη παλιότερα συνηθίζονταν τα γεμιστά με πληγούρι. Σε σύγχρονες παραλλαγές χρησιμοποιείται φέτα ή μπέικον.

Γεμιστά με Ρύζι στον Πεζόδρομο

Στον Πεζόδρομο στα Πετράλωνα φτιάχνουμε το αγαπημένο αυτό μαγειρευτό φαγητό της ελληνικής κουζίνας με την αυθεντική συνταγή. Γεμίζουμε ντομάτες και πιπεριές με μείγμα από ρύζι, αρωματισμένο με κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό και σκόρδο. Σιγοψήνονται στο αγνό ελαιόλαδο και τη σάλτσα ντομάτας , όπου έχουμε προσθέσει και πατάτες. Είναι ελαφρύ φαγητό που καταναλώνεται με απόλαυση από όλους γιατί μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς.

Τα γεμιστά με ρύζι είναι ιδανικά για τους χορτοφάγους καθώς και για την περίοδο της Σαρακοστής. Κάθε Τετάρτη μάλιστα στον Πεζόδρομο μπορούν όλοι να τα απολαύσουν νηστίσιμα, χωρίς κιμά. Η διανομή γίνεται και στο σπίτι ή το γραφείο, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η απαραίτητη συνοδεία για τα γεμιστά είναι η φέτα. Δεν νοούνται γεμιστά χωρίς φέτα και φρέσκο ψωμί που συνήθως συνοδεύουν όλα τα λαδερά μαγειρευτά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

Κλασικό, παραδοσιακό, σπιτικό φαγητό του καλοκαιριού, που μπορείτε να το απολαύσετε όλο το χρόνο. Επισκεφθείτε μας στο χώρο μας ή ζητήστε μας να το στείλουμε στο δικό σας χώρο. Στον Πεζόδρομο στα Πετράλωνα το καλό μαγειρευτό φαγητό είναι το κύριο μέλημά μας!